Cuineres del territori

LA MEM.RIA DELS MENJARS DE LES COMARQUES DE LA MARINA

Autor: BERNABEU MESTRE, JOSEP

Sección: GASTRONOMÍA - COCINA GRAL

Cuineres del territori

Cuineres del territori

17,90€ IVA INCLUIDO

Editorial:
ONADA EDICIONS
Publicación:
01/12/2021
Colección:
LA NAU
Ver ficha completa

NO DISPONIBLE

Sinopsis

El treball dels estudiosos de la cultura popular, com fou el cas de Francisco G. Seijo Alonso (1925-2013), va permetre recuperar part dun patrimoni culinari fràgil i vulnerable, que es transmetia fonamentalment per via oral i on les dones les cuineres del territori, foren les protagonistes. El seus testimonis, recollits entre 1968 i 1972, conformaren la monografia Cocina alicantina. La …

El treball dels estudiosos de la cultura popular, com fou el cas de Francisco G. Seijo Alonso (1925-2013), va permetre recuperar part dun patrimoni culinari fràgil i vulnerable, que es transmetia fonamentalment per via oral i on les dones les cuineres del territori, foren les protagonistes. El seus testimonis, recollits entre 1968 i 1972, conformaren la monografia Cocina alicantina. La cuina i el menjar alacantí (1973). Aquest treball ha servit de base per a reivindicar i posar en valor la memòria dels menjars tradicionals de les comarques de la Marina Alta i Baixa. Generació rere generació, les dones shan convertit en les artífexs del saber gastronòmic. Han sigut les creadores duna gastronomia de proximitat que aporta els valors saludables de la cultura alimentària mediterrània i està basada en els productes autòctons i de temporada, dos dels elements que millor poden afavorir la biodiversitat i la sostenibilitat. Dací la importància datorgar-les visibilitat i adaptar les seues receptes a les actuals recomanacions dietètiques i nutricionals. Es tracta de tornar a posar en valor el sabor de la tradició i poder reprendre referents que ajuden a alimentar-nos de manera més saborosa, saludable i sostenible.
Leer más

Más libros de BERNABEU MESTRE, JOSEP

Más información del libro

Cuineres del territori

Editorial:
ONADA EDICIONS
Fecha Publicación:
Formato:
Normal tapa blanda (libros)
ISBN:
978-84-18634-56-7
EAN:
9788418634567
Nº páginas:
224
Colección:
LA NAU
Lengua:
ESPAÑOL
Alto:
21 mm
Ancho:
15 mm
Sección:
GASTRONOMÍA
Sub-Sección:
COCINA GRAL
Josep Bernabeu-Mestre (Pego, 1957), és doctor en medicina, catedràtic dHistòria de la Ciència i director acadèmic de la Càtedra Carmencita dEstudis del Sabor Gastronòmic de la Universitat dAlacant. Imparteix docència als graus de Nutrició Humana i Dietètica i Gastronomia i Arts Culinàries, on coordina lassignatura dHistòria i Fonaments de la Gastronomia. Entre les seues darreres investigacions i publicacions, destaquen les relacionades amb el paper que poden jugar les tradicions culinàries i gastronòmiques en la consecució duna alimentació més sostenible i saludable.

Otros libros en GASTRONOMÍA

También te pueden interesar